Club Brugge heeft met de transfer van Krépin Diatta naar AS Monaco (opnieuw) de jackpot gewonnen. De Monegasken betalen twintig miljoen euro voor de 21-jarige Senegalees, die zo de derde duurste wintertransfer wereldwijd wordt na Sébastien Haller (van West Ham naar Ajax) en Amad Diallo (van Atalanta naar Manchester United).

Dat er deze winter een pak buitenlandse interesse zou zijn voor Diatta, was logisch: de Senegalese flankaanvaller was dit seizoen immers al goed voor tien goals. Dat AS Monaco twintig miljoen euro zou overschrijven aan Club Brugge, dat drie jaar geleden één tiende van dat bedrag betaalde aan het Noorse Sarpsborg 08, is in coronatijden minder evident.

Dat de clubs in deze financieel moeilijke tijden de vinger op de knip houden, blijkt uit het feit dat er deze winter slechts twee voetballers in de wereld voor een hoger bedrag verkocht werden: Sébastien Haller (voor 22,5 miljoen euro van West Ham naar Ajax) en Amad Diallo (voor 21 miljoen euro van Atalanta naar Manchester United). Joakim Mæhle (voor 11 miljoen euro van RC Genk naar Atalanta) staat zevende.

Advertentie