Vrijdagmiddag heeft NEC Nijmegen Thibo Baeten voorgesteld als zijn nieuwe spits. De 18-jarige aanvaller komt over van Club NXT. Hij tekent er een contract van 3,5 seizoenen tot 2024.

Reeds op oudejaarsavond kondigde Thibo Baeten zijn vertrek bij Club NXT aan via een afscheidsfilmpje op zijn Instagramprofiel. Tweeëntwintig dagen later kennen we zijn bestemming: NEC Nijmegen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie staat momenteel zesde met 35 punten en lijkt goed op weg naar de promotieplay-offs. Toch kan het wel wat meer doelpunten gebruiken.

De topschutter van de club is centrale middenvelder Jordy Bruijn met zeven doelpunten, maar voorin is ex-KAA Gent-spits Rangelo Janga, gehuurd van het Kazachse Astana, met vijf doelpunten de voornaamste doelpuntenmaker. Dat kan beter, en als pure targetspits biedt hij in een technische opleidingscompetitie ook onvoldoende in de combinatie.

Met Thibo Baeten haalt het een optie op de toekomst en naast Mathias De Wolf een tweede Belg. “Ik ken hier veel vrienden en heb enkele voorgangers die hier speelden die me mooie dingen vertelden over NEC”, vertelt Baeten tijdens zijn persvoorstelling. Onder andere Jellert Van Landschoot, Paolo Sabak, Mathias Bossaerts en Mike Trésor Ndayishimiye gingen hem de laatste jaren voor.

Björn Vleminckx werd voor NEC in 2011 topschutter in de Eredivisie met 23 doelpunten. Wat we over drie jaar herinneren over Thibo Baeten? “Hopelijk veel doelpunten en dat we NEC naar het hoogste niveau krijgen. Dat is het belangrijkste, denk ik”, reageert de jonge Aalstenaar.

Baeten scoorde dit seizoen zes doelpunten in vijftien wedstrijden in 1B voor Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge. “Daarmee heeft hij laten zien dat hij geen ‘junior’ meer is, dat is een zware competitie. We volgden hem al eerder en hij is een échte nummer 9, een doelpuntenmaker zoals hij zelf zegt”, vindt Nijmegen-CEO Wilco van Schaik.

Advertentie