Zaterdag staat op Stayen het zespuntenduel tussen STVV en Moeskroen op het programma, een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen die respectievelijk op plaatsen veertien en zestien staan. Opvallend is dat er bij de Truienaars voor de tweede speeldag op rij geen plaats in de selectie is voor Ibrahima Sankhon.

Voor de clash tegen Moeskroen beschikt Peter Maes over een volledig fitte spelerskern. Ook Maximiliano Caufriez en Duckens Nazon zijn na hun schorsingsperiode opnieuw inzetbaar. Zowaar luxeproblemen voor de Lommelse oefenmeester, die knopen moet doorhakken. Kind van de rekening is onder meer Ibrahima Sankhon waar Maes voor de tweede speeldag op rij opnieuw geen beroep op doet.

Kaartenpakker

De verdediger – die zelf te kennen geeft beter tot zijn recht te komen op het middenveld – was vorig seizoen een vaste waarde in de Truiense defensie, maar werd aan het begin van het nieuwe voetbaljaar samen met een aantal andere basispionnen door toenmalig STVV-coach Kevin Muscat aan de kant geschoven. Na gemor van de Truiense achterban over de dubieuze keuzes van de Australische coach, veroverde de Guineeër opnieuw zijn plaats in het eerste elftal.             

Op de rechterkant trok Sankhon met zijn snelheid en duelkracht goed zijn plan. Groot minpunt was dat hij zich ook geregeld liet verleiden tot een kaart (zes gele en één rode), iets waar Maes snel komaf mee maakte. In de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem wisselde hij zijn 25-jarige flankverdediger nog voor het halfuur na het pakken van een – zoveelste – geel karton. Een wissel die zichtbaar niet naar de zin was van de Guineese international.      

Sankhon verdween vervolgens van het toneel en moest de wedstrijden die volgden vrede nemen met een plek op de bank. Zijn plaats werd ingenomen door de nieuwe zomeraanwinst Caufriez, die tot zijn rode kaart tegen Standard prima presteerde. De Amerikaan Chris Durkin was de afgelopen weken de vervanger van de geschorste Caufriez.

Geen Sankhon dus tussen de lijnen, en sinds de wedstrijd tegen KV Kortrijk eerder deze week zit hij zelfs niet meer in de selectie. Niet goed genoeg, of zit er wel degelijke een haar in de boter tussen Maes en Sankhon?       

Mmaee in de clinch

Met centrale verdediger Pol García die op vertrekken staat naar het Mexicaanse FC Juarez, en de Italiaanse interesse voor linksachter Liberato Cacace, zou Sankhon mogelijk terug in aanmerking komen om achterin post te vatten, want ook die andere vaste waarde van vorig seizoen, Samy Mmaee, ligt niet in Maes’ bovenste la.

Veel speelminuten maakte Mmaee onder het bewind van zijn nieuwe coach nog niet. Beide partijen raakten ook al verzeild in een akkefietje, nadat Mmaee weigerde mee aan te treden met de beloften. De Marokkaanse international werd deze week bovendien door de STVV-supporters op de korrel genomen na een discutabele post op Instagram waarin hij lacherig reageerde op de vraag of Sint-Truiden de beste supporters heeft.

Mainz-huurling en verdediger Dimitri Lavalée zit wel voor het eerst in de selectie.       

  


Advertentie