Paul Clement is niet langer trainer van Cercle Brugge. De 49-jarige Engelsman betaalt het gelag voor de slechte resultaten bij de Vereniging, die na de recente 4 op 30 is weggezakt naar de zeventiende plaats.

Cercle Brugge slaagde er vorig seizoen na een legendarische inhaalrace ternauwernood in om, nog vóór de stopzetting van de competitie vanwege de coronapandemie, de degradatie te behoeden. In het tussenseizoen vertrok trainer Bernd Storck. Zijn opvolger werd Paul Clement, die jarenlang als assistent van Carlo Ancelotti werkte. Cercle Brugge leek op weg naar een rustig seizoen, zeker na de degelijke competitiestart – 6 op 9 tegen Standard Luik, Antwerp FC en KV Mechelen, maar na 25 speeldagen staat Cercle Brugge weer waar het een jaar geleden stond: in acute degradatiestrijd met Waasland-Beveren – de hekkensluiter heeft amper een punt minder dan Cercle.

Wie de opvolger van Clement wordt, is nog niet bekend. Voorlopig nemen Jimmy De Wulf en Wouter Artz, beide ex-spelers van Cercle Brugge, het roer over.

Advertentie