KRC Genk neemt afscheid van jeugdproducten Elias Sierra (19) en Yunus Bahadir (18). Sierra, die dit seizoen zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte, ondertekende een contract tot 2024 bij Heracles Almelo. Bahadir, die zijn profdebuut nog moet maken, verhuist dan weer naar Sporting Charleroi.

Sierra maakte op 14 september 2020 zijn officiële debuut in het eerste elftal van Genk: tijdens de 5-2-nederlaag van Beerschot VA, die de nederlaag van trainer Hannes Wolf zou inluiden, mocht hij in de 81e minuut invallen voor Eboue Kouassi. De invalbeurt was desondanks enigszins betekenisvol, want Sierra werd zo (wellicht) de laatste Genk-speler die met het rugnummer 16 speelde: twee maanden later overleed immers Anele Ngcongca, waarop het rugnummer van de Zuid-Afrikaan voor altijd werd ingetrokken.

Ook Yunus Bahadir trekt de deur achter zich dicht in de Luminus Arena. De 18-jarige rechtervleugelverdediger ruilde de jeugdopleiding van Standard Luik in 2017 voor die van Genk, maar mocht in tegenstelling tot Sierra zijn profdebuut nog niet maken.

Advertentie