STVV heeft de uitgaande transfer van Pol García definitief afgerond. De 25-jarige verdediger koos voor een avontuur FC Juárez, dat uitkomt in de Mexicaanse hoogste divisie.

García genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona en Juventus FC. Nadat de Oude Dame hem aan vijf Serie B-clubs uitleende, koos García in de zomer van 208 voor standvastigheid door een contract van twee seizoenen te ondertekenen bij STVV. De Spanjaard was twee jaar lang een vaste klant in de STVV-defensie, maar toen hij aanvankelijk niet meer in de plannen van trainer Kevin Muscat leek te passen werd er naar een oplossing gezocht. Ook nu hij onder Peter Maes wél weer belangrijk was geworden, werden de onderhandelingen tussen STVV en FC Juárez doorgezet.

STVV vangt nog zo’n 700.000 euro voor García, die destijds transfervrij overkwam van Juventus.

Advertentie