Silvio Proto heeft zijn contract bij SS Lazio in onderling overleg ontbonden. De voormalige doelman van onder andere Anderlecht en La Louvière was een tijdje tweede doelman bij de Italiaanse club, maar is inmiddels serieus gezakt in de doelmannenhiërarchie.

Proto lijkt al een eeuwigheid mee te draaien in het profvoetbal. De voormalige Rode Duivel kwam begin deze eeuw voor het eerst piepen bij La Louvière, vocht samen met Daniel Zitka om de plek van eerste doelman bij Anderlecht, won die concurrentiestrijd uiteindelijk na een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot, en belandde na ommetjes van een jaar bij KV Oostende en Olympiakos Piraeus in 2018 bij SS Lazio.

Proto speelde in tweeënhalf seizoen negen officiële wedstrijden voor Lazio, waar hij in de herfst van zijn carrière nog de kleedkamer deelde met onder andere Lucas Leiva, Sergej Milinkovic-Savic en Ciro Immobile. Proto kampt momenteel met een armblessure.

Advertentie