Marko Marin zet zijn carrière op huurbasis verder bij de Saoedische eersteklasser Al-Raed. De 31-jarige Duitse middenvelder, die wordt uitgeleend door reeksgenoot Al-Raed, wordt er herenigd met Besnik Hasi, die bij Anderlecht al zijn trainer was.

Sinds zijn vertrek bij Anderlecht in 2015 heeft Marin er een heuse wereldreis opzitten. Na een uitleenbeurt aan het Turkse Trabzonspor (2015/16) verkocht Chelsea hem in de zomer van 2016 aan het Griekse Olympiakos Piraeus, dat hem twee jaar later aan het Servische Rode Ster Belgrado sleet. In januari 2020 volgde een vertrek naar Saoedi-Arabië, waar hij na het shirt van Al-Ahli dus ook dat van Al-Raed zal aantrekken.

Marin, die onder Hasi acht wedstrijden speelde bij Anderlecht – waaronder de bekerfinale van 2015 tegen Club Brugge, was dit seizoen in alle competities goed voor één goal in tien wedstrijden voor Al-Ahli.

Advertentie