Hij werd, voor het eerst in het bestaan van de Buffalo’s, landskampioen met AA Gent. Hij verwierf met zijn prestaties het ereburgerschap van Kortemark en hij bleef vooral niet vaak gespaard van blessures. De carrière van Handzamenaar Brecht Dejaegere is er eentje met veel ups en downs, maar hoe gaat het nu met de 29-jarige middenvelder?

Dejaegere genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, waar hij gedwongen moest vertrekken omdat hij te klein werd bevonden. Hij kwam op zijn 16e terecht in de jeugdacademie van KV Kortrijk, waar hij drie jaar later werd opgenomen in de A-kern.

Bij de Kerels speelde hij uiteindelijk 73 wedstrijden, waarin hij 5 keer kon scoren. Door zijn goeie prestaties in het Guldensporenstadion werd hij in 2013 weggekaapt door AA Gent, waar hij een 5-jarig contract tekende. Hij werd een belangrijke speler voor de Gentenaren en had ook een aandeel in het kampioenenjaar.

Het jaar erna hield een zware knieblessure hem een lange tijd aan de kant. De seizoenen daarna kreeg Dejaegere af en toe nog wat speelgelegenheid. In 2019 liep hij op het veld van zijn ex-club KV Kortrijk een sleutelbeenbreuk op.

In september 2020 werd Dejaegere voor de rest van het seizoen 2020/21 verhuurd aan de Franse tweedeklasser Toulouse. Daar speelde hij dit seizoen reeds 22 wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en 6 beslissende passes gaf.

Met die 6 assists is hij de eerste Belgische speler sinds het seizoen 2014-2015 die zoveel assists gaf in de Ligue 2.

Advertentie