Morgenavond treffen Union en Anderlecht elkaar in het Dudenpark voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Beide ploegen stonden in september 2018 al eens tegenover elkaar in de Beker van België, toen in de 1/16e finales. De thuisploeg morgenavond, Union, won toen op het veld van paars-wit met 0-3. Welke spelers uit die wedstrijd komen in aanmerking om ook morgen op het wedstrijdblad te verschijnen? 

Union, toen nog onder leiding van Luka Elsner (nu KV Kortrijk), begon met de onderstaande elf aan de partij in het Astridpark. Tussen haakjes staat de ploeg waar de spelers nu actief zijn. Adrien Saussez (Union), Pietro Perdichizzi (Westerlo), Carlos David Moreno Hernandez (FC Cartagena), Federico Vega (geen club), Kevin Kis (Lommel United), Charles Morren (Dudelange), Max Besuschkow (Regensburg), Percy Tau (Brighton & Hove Albion), Faïz Selemani (KV Kortrijk), Serge Tabekou (Moeskroen) en Youssoufou Niakaté (Al-Wahda). Dat leert ons dat enkel Adrien Saussez nog onder contract ligt bij Union, maar de doelman is intussen op een zijspoor beland. Doelmannen Anthony Moris en de onlangs aangetrokken Lucas Pirard staan hoger in de pikorde bij trainer Felice Mazzu.

Bij Anderlecht was Hein Vanhaezebrouck toen aan de slag als T1. Hij stelde de volgende namen op: Frank Boeckx (intussen gestopt), Bubacarr Sanneh (Aarhus), Sebastiaan Bornauw (Köln), Ognjen Vranjes (Sporting Charleroi), Andy Najar (geen club), Sven Kums (AA Gent), Edo Kayembe (Eupen), Pieter Gerkens (Antwerp), Evgeny Makarenko (KV Kortrijk), Ryota Morioka (Sporting Charleroi), Landry Dimata (Espanyol). In de opstelling van paars-wit morgenavond zullen we dus geen spelers terugvinden die erbij waren in september 2018.

Het is dan ook de vraag of de bekerwedstrijd van twee seizoenen geleden nog leeft bij beide elftallen. Bij de supporters is dat alleszins wel het geval. De achterban van Anderlecht zal een tweede opeenvolgende nederlaag tegen de stadsgenoot niet zomaar slikken. De supporters van Union hopen op hun beurt dan weer op een nieuwe stunt.

Advertentie