Een aangename verrassing voor de fans van Standard vandaag. Publiekslieveling Medhi Carcela, die zijn vormpeil de laatste weken stevig aan het opkrikken is met onder meer twee assists in de Croky Cup, heeft zijn handteking gezet onder een nieuw contract. Zijn vorige verbintenis liep na dit seizoen af.

Mentale problemen tijdens de coronacrisis en moeite om veel te betekenen in het defensieve systeem van Montanier, het was een moeilijk seizoensbegin voor Mehdi Carcela (31). Onder zijn goede vriend Mbaye Leye, die hem opnieuw tot kapitein benoemde, gaat het echter veel beter voor de frivole Belgische Marokkaan. Hij staat zeker niet altijd in de basis, met name omwille van de grote doorbraak van de talentvolle Michel-Ange Balikwisha, maar toonde zich de laatste weken wel een meerwaarde voor Standard.

Dat hij fysiek ook zeker in orde is, zagen we de voorbije week. Hij begon zowel in de modderpoel van Seraing, thuis tegen OH Leuven als op het zware veld in Kortrijk in de basis, doch zonder verval in zijn prestaties. Dat hij bovendien ook op verschillende posities uit de voeten kan, komt goed uit voor Leye, want de Senegalees toont zich tactisch erg flexibel. Zo kwam Carcela al uit als rechtsbuiten, op de nummer 10-positie en in het laatste halfuur tegen Leuven zelfs op de 8.

Carcela heeft bijgetekend voor één seizoen met een optie op nog een extra jaar. Allicht is er wat gesnoeid in zijn stevige salaris, maar geld is nooit een echte prioriteit geweest voor de publiekslieveling. Hij voelt zich nergens beter dan in Luik, en dat avontuur is nog niet ten einde.

Advertentie