Guy Mbenza doet het seizoen uit bij de Zwitserse tweedeklasser FC Stade Lausanne-Ouchy. De 20-jarige aanvaller had sinds zijn komst bij Antwerp in oktober vorig jaar nog maar twee wedstrijden gespeeld voor The Great Old.

Guy Mbenza moet het in België hebben van korte optredens. De aanvaller uit Congo-Brazzaville arriveerde in januari 2020 bij Cercle Brugge, dat daarvoor 450.000 euro overmaakte aan Stade Tunisien. Na amper twee wedstrijden, waarin hij goed was voor twee goals, trok hij in oktober vorig jaar naar… Antwerp FC, de club waartegen hij zijn eerste twee goals op Belgische bodem scoorde.

Bij Antwerp, dat 700.000 euro voor hem neertelde, raakte hij in vier maanden tijd niet verder dan twee wedstrijden waarin hij wel één keer scoorde. In de Zwitserse Challenge League moet hij nu verder gaan rijpen.

Advertentie