Anderlecht-huurling Michel Vlap scoorde gisteren bij zijn competitiedebuut voor het Duitse Arminia Bielefeld op bezoek bij Bayern München. Het is niet de eerste keer dat Vlap scoort bij zijn debuut, want ook bij Anderlecht slaagde hij daarin. Bij Heerenveen was het raak bij zijn eerste basisplaats.

Gisteravond rond 20:40 in de ijskoude Allianz Arena. Michel Vlap krijgt de bal, draait open en schiet hem vervolgens met zijn mindere linkervoet voorbij Manuel Neuer. In Nederland zouden ze het een doelpunt met het chocoladebeen noemen. Met dat doelpunt stond Arminia Bielefeld zowaar op voorsprong op het veld van Bayern. Een halfuur later speelde Vlap alweer een prominente rol in een doelpunt van de bezoekers. Hij schilderde een hoekschop op het hoofd van Amos Pieper, die de 0-2 tegen de touwen kopte. Uiteindelijk eindigde de partij op 3-3, maar toch zal de Nederlander met een brede smile op het vliegtuig richting Bielefeld zijn gestapt.

Scoren bij het debuut is voor Vlap geen nieuwigheid. Iedereen herinnert zich wel zijn eerste wedstrijd voor paars-wit tegen KV Oostende. De Nederlander opende toen de score na dertien minuten met een fraaie trap. Enkele tellen later scoorde de Fries opnieuw, maar dat doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht verloor die wedstrijd dan wel met 1-2, toch werd meteen duidelijk dat Michel Vlap een neus had voor doelpunten. Hij zou vorig seizoen afkloppen op tien doelpunten en was daarmee de topschutter van de Brusselaars.

Bij Heerenveen scoorde de Nederlander niet bij zijn debuut, maar wel bij zijn eerste basisplaats. Daarvoor moeten we teruggaan naar 29 oktober 2017. Michel Vlap opende de score toen tegen AZ Alkmaar, maar net als zijn openingsdoelpunt bij Anderlecht leverde ook dat doelpunt leverde geen punten op. De Alkmaarders knokten zich terug in de partij en wonnen in Friesland met 1-2.

Advertentie