Kroatisch international Ante Rebic (27) moet wel een van de meest genereuze voetballers van deze planeet zijn. De aanvaller van AC Milan heeft in zijn geboortedorp in Kroatië de schulden van zo’n 500 inwoners terugbetaald en doneerde 10.000 euro om autistische kinderen te helpen.

Rebic is afkomstig van het Kroatische dorpje Donji Vinjani. In eigen land is hij een superster. De aanvaller van AC Milan speelde een geweldig WK in 2018 en had een groot aandeel in de kwalificatie voor de finale.

Trots op de roots

Maar ook op menselijk vlak toont Rebic zich een held. Zo heeft hij in zijn geboortedorp de schulden van zo’n 500 inwoners afbetaald. Iets wat hij in 2018 al deed, maar nu pas aan het licht kwam omdat hij er nooit mee te koop liep. Onder het motto: ‘vergeet nooit waar je vandaan komt.’

Daar bleef het niet bij. Rebic heeft onlangs 10.000 euro gedoneerd om autistische kinderen in het Kroatische Slavonski Brad te helpen. De financiële steun was voor The Golden Sequin Centre meer dan welkom. De non-profitorganisatie werkt met 220 kinderen met autisme of een handicap en kon de middelen zeker gebruiken.

Nobele man

In 2019 kwam Rebic voor 40 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Dit seizoen was hij al goed voor vier doelpunten en zes assists in de Serie A. Afgelopen zondag kon hij daar echter niets aan toevoegen in de Milanese derby. Inter won met 0-3, dankzij een sterke Lukaku die een goal en een assist voor zijn rekening nam. In de stand telt Inter nu vier punten voorsprong op het AC Milan van de nobele Ante Rebic.

Advertentie