Het steevast hoger geklasseerde Hamburg heeft voor de vierde keer op rij niet kunnen winnen van stadsgenoot en aartsvijand FC St. Pauli. Een knap doelpunt van Daniel-Kofi Kyereh in de slotfase zorgde ervoor dat de bruin-witten hun opvallende opmars doorzetten, HSV kent een gelijkaardige dip als vorig seizoen en zal nog moeten knokken om een promotieticket af te dwingen.

Vijf zeges op rij, Sankt Pauli zit in een uitstekende periode. In het begin van de wedstrijd waren de bezoekers vrij dominant, maar de troepen van coach Timo Schultz herstelden het evenwicht snel en wonnen de beladen wedstrijd uiteindelijk verdiend. In de extra tijd gingen de poppetjes nog even aan het dansen: Tim Leibold wist zich niet te beheersen wanneer de thuisploeg wat tijd probeerde te winnen aan de cornervlag en kreeg een rood karton onder de neus geduwd.

Sankt Pauli positioneert zich door de knappe zegereeks in de middenmoot van het klassement, 11e met 31 eenheden, Hamburg (42 punten) pakte zijn laatste overwinning in januari en is weggezakt naar de vierde plaats. Met een achterstand van 3 punten op Bochum en bekerstuntploeg Holstein Kiel, en 1 punt op Greuther Fürth, is er echter nog niets verloren.

Advertentie