Verrassend bericht uit Tubize vanavond. Stuttgart-speler Orel Mangala, naast Albert Sambi Lokonga een van de twee debutanten in de selectie van bondscoach Martínez, verlaat het oefencentrum van de Belgische nationale ploeg. Uit fysieke tests bleek dat 23-jarige middenvelder niet wedstrijdfit is. Er wordt geen vervanger bij de groep gehaald.

Op 14 maart moest Mangala de strijd al in de eerste helft geblesseerd staken in de Bundesliga-partij tegen Hoffenheim. De dokters constateerden een gescheurde dijspiervezel, maar de talentvolle middenvelder werd toch opgeroepen voor de A-ploeg van de Rode Duivels. Tevergeefs, zo bleek na enkele tests in Tubeke.

Roberto Martínez over Mangala en Lokonga: “Ze hebben allebei een heel specifiek profiel en passen heel goed in het plaatje dat we voor ogen hebben. Het zijn twee jonge spelers die er tien zeer goeie maanden hebben opzitten. Ze hebben zich enorm ontwikkeld sinds ze uitkwamen voor de U21. We kijken er erg naar uit om ze in de omgeving van de Rode Duivels bezig te zien. Ze hebben het verdiend om bij de groep te zitten. Het wordt voor hen een fantastische ervaring. We zullen ze tijdens dit kamp onder de loep nemen en hen geven wat ze nodig hebben.”

De nationale ploeg neemt het tijdens deze interlandperiode op tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Het gaat om drie kwalificatiewedstrijden in aanloop naar het WK. Uiteindelijk bestaat de kern dus uit 32 en niet 33 namen. Romelu Lukaku kreeg groen licht en kan driemaal in actie komen.

Advertentie