Na afgelopen weekend bestaat er geen twijfel meer: óf Seraing óf Lommel wordt dit seizoen tweede in 1B en kwalificeert zich voor de barragematchen tegen de nummer voorlaatst van de Jupiler Pro League. Westerlo deed zichzelf vrijdagavond namelijk geen plezier door gelijk te spelen tegen kampioen Union. De remise schakelde de Kemphanen definitief uit voor de tweede plaats. Natuurlijk bestaat er nog een piepkleine mathematische kans, maar met nog vier matchen te gaan en een achterstand van acht punten op Seraing, gelooft niemand er meer echt in in ’t Kuipke. De strijd om plek twee in de rangschikking spitst zich enkel nog toe op Seraing en Lommel, of zoals Louwagie oneerbiedig zou zeggen: “de beloften van Metz en Manchester City”.

RFC Seraing ligt op pole-position. Vijf punten scheiden de Métallo’s van Lommel: 45 om 40. Met een vrijwel identiek resterend competitieprogramma, beide ploegen spelen nog tegen Union, Deinze en tegen elkaar, kunnen de Limburgers enkel hopen dat Seraing zichzelf minimaal één keer in de voet schiet.

Het resterende programma:

3 april 2021: Union – RFC Seraing5 april 2021: Deinze – Lommel SK
10 april 2021: RFC Seraing – Deinze11 april 2021: Lommel SK – Union
17 april 2021: RFC Seraing – Lierse K17 april 2021: RWDM – Lommel SK
24 april 2021: Lommel SK – RFC Seraing

Opmerkelijk: Seraing speelt zijn resterende wedstrijden telkens (een) dag(en) eerder of vroeger op de dag dan Lommel. De groen-witten weten dus week na week wat hen te doen staat. Laat Seraing in de komende drie duels twee punten meer vallen dan Lommel, dan kent 1B op de slotdag toch nog een soort van finale. Al moet gezegd dat de Luikenaars er voor wat betreft het aantal gewonnen wedstrijden en het doelsaldo er iets florissanter voor staan dan Lommel.

Advertentie