Johan Walem volgt Patrick Wachel op als trainer van de vrouwenploeg van RSC Anderlecht. Wachel besloot een tijdje geleden al dat hij na vijf seizoenen afscheid zou nemen van de RSCA-vrouwen. Met Johan Walem neemt er een clubicoon zijn plaats in.

Walem erft van Wachel een uitzonderlijk goeddraaiende machine, want Anderlecht staat na zeventien speeldagen soeverein aan de leiding in de Women’s Scooore Super League met… 51 op 51. Walem zal het volgend seizoen wel zonder Gouden Schoen Tine De Caigny moeten stellen, want zij versierde begin deze maand een buitenlandse transfer naar het Duitse Hoffenheim.

Walem, die van 1991 tot 1997 in het eerste elftal van Anderlecht speelde, begon in 2008 ook zijn trainerscarrière bij Anderlecht, namelijk als beloftentrainer. Twee jaar later plukte zijn ex-club Udinese hem er weg. In 2012 werd hij bondscoach van de Belgische beloften, een functie die hij tot 2020 zou uitoefenen (met uitzondering van de periode 2015-2016, toen hij trainer was van KV Kortrijk). In januari 2020 verliet hij de KBVB om bondscoach te worden van Cyprus, maar daar stapte hij vorige maand op.

Advertentie