Xabi Alonso wordt dan toch niet de nieuwe trainer van Borussia Mönchengladbach. De 39-jarige voormalige Spaanse international leek op weg naar Mönchengladbach, maar verlengde uiteindelijk zijn contract als beloftencoach van Real Sociedad tot 2022.

De Duitse pers noemde Alonso begin deze week nadrukkelijk als een serieuze kandidaat om komende zomer aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Borussia Mönchengladbach. De Duitse club, die momenteel slechts tiende staat in de Bundesliga, ziet huidig trainer Marco Rose op het einde van het seizoen immers naar Borussia Dortmund overstappen. Met zijn contractverlenging, die hem tot 2022 aan de Baskische club verbindt, heeft Alonso de Duitse club echter een duidelijk antwoord gegeven.

Alonso startte zijn profcarrière destijds bij Real Sociedad. De voormalige middenvelder begon zijn trainerscarrière in 2018 bij de U14 van zijn ex-club Real Madrid, maar stapte in 2019 over naar zijn andere ex-club Real Sociedad om er beloftentrainer te worden. Real Sociedad B eindigde in het seizoen 2019/20 vijfde in de Segunda División B.

Advertentie