Gambia heeft zich onder zijn Belgische bondscoach Tom Saintfiet voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de Afrika Cup. Een 1-0-zege tegen Angola was genoeg voor een zekere plaats in de top-twee en bijbehorende kwalificatie.

Gambia is het tiende land waarvan Saintfiet bondscoach is, maar nooit eerder schreef de 47-jarige Belg zoveel geschiedenis als met De Schorpioenen. Het land van onder andere Sulayman Marreh (AA Gent), Ablie Jallow (RFC Seraing), Abdoulie Sanyang (Beerschot VA), Bubacarr Sanneh (ex-Anderlecht) en Omar Colley (ex-Genk) plaatste zich nooit eerder voor de eindronde van een Afrika Cup.

Ook de Comoren plaatsten zich voor het eerst voor de Afrika Cup. Deze week plaatsten ook Guinee, Burkina Faso, Equatoriaal-Guinea, Ghana, Gabon, Egypte en Zimbabwe zich voor de Afrika Cup, die volgend jaar in Kameroen plaatsvindt.

Advertentie