KV Mechelen-middenvelder Steven Defour (32) heeft aangekondigd dat hij stopt met voetballen aan het einde van dit seizoen. Het vele blessureleed is voor Defour de druppel die de emmer deed overlopen.

“De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht,” zegt Defour op sociale media. “Als klein jongetje kon ik er alleen maar van dromen om in een stadion te spelen met duizenden mensen die je naam scanderen.” Defour komt zo zijn belofte na om zijn carrière te beëindigen bij de club van zijn jeugd, KV Mechelen.

Defour heeft een rijke carrière achter de rug. Hij heeft twee Belgische kampioenschappen, een Beker van België, twee Belgische Supercups, twee Portugese kampioenschappen en een Gouden Schoen op zijn palmares staan. Ook heeft hij meer dan 50 interlands gespeeld. De laatste jaren sukkelde hij van blessure naar blessure met veel afwezige periodes tot gevolg. In zijn afscheidsboodschap geeft Defour een speciale plaats aan zijn overleden vader.

Advertentie