Het Tsjechische Slavia Praag, met Olayinka andermaal in de basis, heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de halve finale van de Europa League. Het verloor de terugwedstrijd met 0-4 van Arsenal, dat het nu in de halve finale tegen Villarreal opneemt.

Na de 1-1 in het Emirates Stadium kon Slavia het thuis afmaken, maar dat was zonder Pépé, Lacazette (x2) en Saka gerekend. In een dolle zes minuten zorgden zij voor een 0-3-ruststand, waarna Lacazette in de tweede helft nog de 0-4 op het bord zette. Ook in het seizoen ’18-’19 werd Slavia er in de kwartfinale door een Londense club uitgeknikkerd. Toen trok Chelsea, de uiteindelijke winnaar, over twee wedstrijden met 3-5 aan het langste eind.

Geen 3 op 3 dus voor de Tsjechen tegen Britse ploegen, nadat ze eerder al Leicester City en de Glasgow Rangers uitschakelden. Maar ondanks de uitschakeling heeft Slavia toch een mooi parcours afgelegd in deze Europa League. En dat heeft het mede te danken aan Peter Olayinka. De Nigeriaanse aanvaller mocht in deze campagne in tien van de elf wedstrijden vanaf het begin starten. Daarin was hij goed voor drie goals en gaf hij twee assists.

Periode bij Zulte Waregem

Niet alleen bij zijn huidige werkgever is Olayinka een vaste waarde, ook onder Francky Dury was hij een van de basisspelers. Nadat hij door AA Gent aan de West-Vlamingen werd uitgeleend, speelde Olayinka in het seizoen 17/18 in totaal 40 wedstrijden voor Essevee waarin hij elf keer de weg naar doel wist te vinden en ook vijftien keer een ploeggenoot een goal aanbood.  

Nu de Tsjechen Europees uitgeschakeld zijn, kunnen ze zich richten op de resterende matchen in de eigen competitie. Met een voorsprong van 16 punten op eerste achtervolger FK Jablonec lijkt een nieuwe landstitel Olayinka en co niet meer te kunnen ontlopen.

Advertentie