Ziguy Badibanga blijft in Kazachstan voetballen. De 29-jarige flankaanvaller, die sinds 2019 bij de Kazachse eersteklasser Ordabası FK Şımkent voetbalde, ondertekende een contract tot het einde van het kalenderjaar bij reeksgenoot Sjachtjor Karaganda.

Sjachtjor Karaganda, dat in het seizoen 2013/14 ei zo na de Champions League-groepsfase haalde nadat het Celtic FC met 2-0 versloeg in de heenwedstrijd van de play-offronde, staat na vijf speeldagen laatste in de Premjer-Liga nadat het als enige 0 op 15 pakte. Badibanga en co hebben wel nog ruimschoots te tijd om dit recht te trekken, want het seizoen loopt nog tot eind oktober.

Het is alweer een hele tijd geleden dat Badibanga aan zijn wereldreis begon. De Brusselaar met Congolese roots werd in het seizoen 2011/12 door opleidingsclub Anderlecht uitgeleend aan toenmalig Eredivisionist De Graafschap. Na nog een uitleenbeurt aan Charleroi in het seizoen 2012/13 ging hij voetballen in Griekenland (Ergotelis, Asteras Tripolis), Cyprus (Omonia Nicosia), Moldavië (Sheriff Tiraspol) en Kazachstan.

Advertentie