Na een jaar afwezigheid keert Watford terug naar de Premier League. Dankzij een 1-0-overwinning tegen Millwall is het zeker van de tweede plaats in de Championship en zo ook de promotie naar de eerste divisie in Engeland. Met een indrukwekkende reeks in de laatste 10 wedstrijden, waarin 25 op 30 werd gehaald, wist het de tweede plaats veilig te stellen.

Een strafschop van Ismaïla Sarr was genoeg voor de overwinning tegen Millwall. De senegalees was ook de smaakmaker dit seizoen, met 13 doelpunten en 4 assists. Onze landgenoot Christian Kabasele raakte in december geblesseerd, waardoor hij de tweede helft van het seizoen moest missen. 

De Hornets kunnen nog kampioen spelen, maar die kans lijkt heel klein. Dan moet er namelijk gewonnen worden van Brentford en Swansea City, die beiden nog strijden voor een plaats in de Championship-Play-offs. Daarnaast moet Norwich City, dat al zeker is van promotie, punten laten liggen in de laatste twee wedstrijden. De kloof bedraagt 5 punten.

Advertentie