KAS Eupen neemt afscheid van Beñat San José. Dat maakte de 41-jarige Spanjaard, wiens contract eind dit seizoen afliep, zelf bekend via een filmpje op de clubwebsite. San José eindigde dit seizoen twaalfde met Eupen, een evenaring van de hoogste eindrangschikking ooit van de Oostkantonners.

In juni 2019 werd San José aangesteld als trainer van KAS Eupen, waar hij toen Claude Makélélé opvolgde. België was het zesde land waar de toen 39-jarige San José aan de slag ging, na Spanje, Saoedi-Arabië, Chili, Bolivië en de Verenigde Arabische Emiraten. Na twee relatief rustige jaren in Eupen trekt de Spanjaard, die naar eigen zeggen “nieuwe uitdagingen wil aangaan”, straks mogelijk weer de wijde wereld in.

Mogelijk wordt San José opgevolgd door een landgenoot, want als mogelijke opvolger circuleert de naam van ex-speler Luis García. De voormalige speler van onder andere Real Madrid Castilla en RCD Espanyol speelde van 2014 tot 2019 bij de Panda’s en hing vervolgens zijn schoenen aan de haak. Sinds 2019 is hij trainer van de U19 van CF Damm, een Catalaanse club die bekendstaat om zijn jeugdwerking.

Advertentie