Sébastien Pocognoli blijft ook na zijn spelersafscheid aan de slag bij Union Sint-Gillis. De 33-jarige ex-Rode Duivel, die vorige week zijn afscheid als voetballer aankondigde, wordt trainer van de U21 van de Brusselse club.

De laatste wedstrijd van het seizoen heeft soms nog enorme sportieve gevallen, maar aangezien Union al een tijdje zeker is van de titel en bijbehorende promotie stond de laatste thuiswedstrijd in het teken van Sébastien Pocognoli. De dertienvoudige Rode Duivel kwam in januari 2020 over van Standard, waar hij overbodig was geworden, maar door een knieblessure ging het hele kampioenenseizoen van Poco in rook op. Pas op de 26e speeldag, toen Union al zeker was van de titel, kon hij zijn eerste speelminuten van het seizoen vergaren: op het veld van Lommel SK mocht hij in de slotfase invallen voor Deniz Undav.

Na nog een invalbeurt tegen Club NXT kreeg Pocognoli op de slotspeeldag een basisplaats tegen KMSK Deinze. Als eerbetoon mocht de Luikenaar de aanvoerdersband dragen. Een afscheid was de wedstrijd tegen Deinze evenwel niet, want bij de club waar hij zijn spelerscarrière beëindigde begint hij nu zijn trainerscarrière.

Advertentie