Julian Nagelsmann (33) wordt de nieuwe trainer van Bayern München. De Duitse recordkampioen betaalt 25 miljoen euro voor de jonge dertiger, die nog tot juni 2023 onder contract lag bij RB Leipzig.

Toen Hansi Flick tien dagen geleden liet weten dat hij op het einde van het seizoen zou stoppen als Bayern München-trainer, werd de naam van Nagelsmann meteen genoemd als kandidaat-opvolger. Nagelsmann, die op een zestigtal kilometer van München geboren werd en een (bescheiden) spelersverleden heeft bij TSV 1860 München, staat met RB Leipzig na 31 speeldagen tweede in de Bundesliga, maar zal wellicht niet kunnen verhinderen dat zijn toekomstige club straks zijn negende landstitel op rij pakt.

Na diverse leeftijdsrecords is Nagelsmann nu ook goed voor een financieel record, want met zijn afkoopsom van 25 miljoen euro wordt de Duitser de duurste trainer aller tijden. Het vorige record stond op naam van André Villas-Boas, die in 2011 voor 15 miljoen euro de overstap maakte van FC Porto naar Chelsea.

Advertentie