Paars-wit sloot de reguliere competitie of met een 12 op 12 en een derde plaats in het klassement. Nu zondag wacht RSCA een moeilijke verplaatsing naar het Jan Breydelstadion in de eerste wedstrijd van de Champions’ Play-offs. Coach Kompany blikt met vertrouwen vooruit.

Dankzij de bekerwinst van Racing Genk is Anderlecht nog voor de start van de Play-offs zeker van een Europees ticket. Kompany: “Die zekerheid verandert niks, voor mij althans. Ik heb al wat meer ervaring, maar ik snap dat het wel een invloed kan hebben op de jonge groep die we hebben. Of dat positief of negatief is, valt nog af te wachten. We gaan het gewoon match per match bekijken”.

In de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie won RSCA voor het eerste in drie jaar nog eens tegen Club Brugge (11 april, 2-1). De troepen van Philippe Clement zullen gebrand zijn op revanche. “Dat typeert de echte winnaars. Als ze verliezen zullen ze altijd terugkomen om te winnen. Maar ik vond dat wij ook beter konden doen in die thuiswedstrijd tegen Brugge. We gaan de wedstrijd van zondag niet zomaar ondergaan en we moeten het zien als een persoonlijke uitdaging om beter te doen dan de vorige wedstrijd. Ik wil altijd winnen, of het nu tegen Brugge of tegen Waasland-Beveren is.”

Lange tijd was het onzeker of paars-wit wel een plaatsje ging hebben in de Champions’ Play-offs, nu valt hier en daar het woord ‘titel’ al. “Wij moeten nu vooral nederig zijn. We zijn een ploeg met een rijke geschiedenis, maar Brugge domineert het heden. We zijn ambitieus, maar Club is momenteel met voorsprong de beste ploeg in ons land.” In de reguliere competitie pakte RSCA 15 op 18 tegen de ploegen uit de top 4, enkel in Brugge werd verloren. Als het in de Play-offs even goed gaat, wordt Anderlecht hoe dan ook tweede. Een plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Kompany: “Ik ben mij bewust van alle scenario’s, maar zoals ik al zei gaan we niet beginnen rekenen en het match per match bekijken. Mijn prioriteit blijft nog altijd bezig met de jongens en hen dag per dag, stap voor stap progressie zien maken.”

Dan was er natuurlijk nog het thema Lior Refealov. Hier wou Kompany niet al te diep op ingaan: “Ik vind persoonlijk dat op tijd duidelijkheid scheppen nog altijd het beste is voor iedereen. Anders krijg je nu een periode dat je nog zes wedstrijden moet spelen terwijl de geruchtmolen volop aan het draaien is. Je kan jezelf dan ook de vraag stellen of transfers in augustus en januari niet van eenzelfde orde zijn”. Toch is de coach van paars-wit blij met de komst van de ervaren spelmaker: “We hebben nooit ontkent dat onze ploeg wat ervaring mist. Lior beschikt over kwaliteiten, fysieke paraatheid en ervaring die wij zeer goed kunnen gebruiken. Ik ga mij wel pas volledig focussen op zijn kwaliteiten als hij hier binnen enkele maanden aankomt. Nu is hij nog altijd een speler van Antwerp. Case closed.”

Advertentie