Lierse Kempenzonen blijft de Belgische kaart trekken. Met de clubloze Guillaume De Schryver haalt de 1B-club al zijn zevende versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Schryver ondertekende een contract voor één seizoen op het Lisp.

De Schryver, een 24-jarige middenvelder, zat het voorbije seizoen zonder club nadat zijn contract bij KVC Westerlo vorig jaar in onderling overleg ontbonden werd. In december leek hij even op weg naar de Italiaanse derdeklasser US Viterbese 1908, maar daar kwam uiteindelijk niets van. Vóór zijn passage bij Westerlo speelde de West-Vlaming ook al bij Cercle Brugge. Zijn profdebuut maakte de gewezen jeugdspeler van onder andere Club Brugge en Standard in augustus 2016 trouwens… in het Herman Vanderpoortenstadion.

De Schryver is al de zevende zomerversterking voor Lierse Kempenzonen. Met Yvan Yagan (RWDM), Alexander Maes (FC Arges), Thibaut Van Acker (MVV), Joeri Poelmans (Petrolul), Jordy Gillekens en Brent Laes (OH Leuven) haalden de Pallieters eerder al zes Belgen.

Advertentie