José Mourinho keert elf jaar na zijn vertrek bij Internazionale terug naar de Serie A. De 58-jarige Portugees, die nauwelijks twee weken geleden ontslagen werd bij Tottenham Hotspur, wordt vanaf volgend seizoen trainer van AS Roma.

Eerder deze week had Mourinho in de Engelse pers laten weten dat hij niet meteen plannen had om snel weer in een nieuw voetbalavontuur te stappen, maar van een sabbatjaar komt dus niets in huis, want nauwelijks enkele uren nadat bekend raakte dat AS Roma niet verder ging met trainer Paulo Fonseca werd ook aangekondigd dat Mourinho zijn opvolger wordt.

AS Roma staat momenteel zevende in de Serie A, op negen punten van de zesde plaats die recht geeft op de Europa League. Als zevende zou Roma volgend seizoen mogen meedoen aan de play-offronde van de Conference League. Er is natuurlijk nog altijd een mogelijkheid dat AS Roma zich als Europa League-winnaar plaatst voor de Champions League-groepsfase, maar die kans lijkt na de 6-2-nederlaag tegen Manchester United in de heenwedstrijd van de halve finale bijzonder klein.

Advertentie