Steven Defour zal niet lang zonder werk zitten na zijn spelersafscheid. De 33-jarige ex-Rode Duivel zal na dit seizoen toetreden tot de technische staf van KV Mechelen.

“Steven zal zich toeleggen op het individueel evalueren van alle spelers, met de nadruk op de youngsters uit de A-kern, B-kern en de ‘high potentials’. Hij zal er op toekijken dat onze principes ook in de jeugd worden toegepast”, legde KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken uit. Dat Defour zich vanaf volgend seizoen zal bezighouden met de jeugd is symbolisch, want zoals bekend genoot de Hombekenaar een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Malinois.

Defours spelersafscheid staat normaal gezien op 22 mei gepland. De ex-Rode Duivel nam vorige maand al afscheid van het AFAS Stadion, maar uiteindelijk plaatste KV Mechelen zich nog voor de Europe Play-offs.

Advertentie