Clermont Foot Auvergne 63 heeft zich op de laatste speeldag van de Ligue 2 verzekerd van promotie naar de Ligue 1. De club finisht op vijf punten van kampioen Troyes.

Clermont Foot verloor op de slotspeeldag van 2-1 bij Caen, maar doordat nummer drie Toulouse ook niet kon winnen op het veld van USL Dunkerque is de club uit Clermont-Ferrand – de stad van bandenproducent Michelin – na 38 speeldagen zeker van promotie. Een enigszins historische primeur, aangezien de twee seizoenen waarin de club op het hoogste niveau speelde (1942/43 en 1944/45) niet officieel waren.

Echt bekende namen zijn er niet te vinden in de selectie van Clermont Foot. Mohamed Bayo, die met 22 goals topschutter van de Ligue 2 werd, is een jeugdproduct van de club. Er is wel een Belgische link met de club: Brandon Baiye, een 20-jarige Belgische middenvelder die in 2019 de jeugd van Club Brugge ruilde voor Clermont Foot, wordt dit seizoen door de Franse club verhuurd aan de Oostenrijkse tweedeklasser SC Austria Lustenau.

Advertentie