Clermont Foot Auvergne 63 heeft zich op de laatste speeldag van de Ligue 2 verzekerd van promotie naar de Ligue 1. De club finisht op vijf punten van kampioen Troyes.

Clermont Foot verloor op de slotspeeldag van 2-1 bij Caen, maar doordat nummer drie Toulouse ook niet kon winnen op het veld van USL Dunkerque is de club uit Clermont-Ferrand – de stad van bandenproducent Michelin – na 38 speeldagen zeker van promotie. Een enigszins historische primeur, aangezien de twee seizoenen waarin de club op het hoogste niveau speelde (1942/43 en 1944/45) niet officieel waren.

Echt bekende namen zijn er niet te vinden in de selectie van Clermont Foot. Mohamed Bayo, die met 22 goals topschutter van de Ligue 2 werd, is een jeugdproduct van de club. Er is wel een Belgische link met de club: Brandon Baiye, een 20-jarige Belgische middenvelder die in 2019 de jeugd van Club Brugge ruilde voor Clermont Foot, wordt dit seizoen door de Franse club verhuurd aan de Oostenrijkse tweedeklasser SC Austria Lustenau.