Waasland-Beveren heeft Marc Schneider aangesteld als nieuwe trainer. De 40-jarige Zwitser, die op de Freethiel de plaats van Nicky Hayen inneemt, moet de Waaslanders terug naar de Jupiler Pro League brengen.

Schneider begon in 2012 zijn trainerscarrière bij FC Thun, de club waar hij in datzelfde jaar zijn spelerscarrière afsloot. Na een jaar als assistent bij de beloften werd hij assistent-trainer bij het eerste elftal. In 2017 nam hij het roer over als hoofdtrainer. Hij eindigde respectievelijk zevende, vierde en negende op tien clubs. In 2019 ging hij als voorlaatste in de play-downs onderuit tegen het Liechtensteinse FC Vaduz, waarop Thun na tien seizoenen weer naar de Challenge League zakte. Kort daarop vertrok hij.

Schneider neemt met Pascal Cerrone (39) een Zwitserse assistent mee. Cerrone was van 2017 tot 2020 de assistent van Schneider bij Thun en bleef dat ook onder diens opvolger Carlos Bernegger. Beide heren deelden ook als speler de kleedkamer bij FC Thun.

Advertentie