KAA Gent neemt definitief afscheid van Giorgi Kvilitaia. De 27-jarige Georgiër blijft op Cyprus voetballen. Niet bij Anorthosis Famagusta, waar hij afgelopen seizoen op huurbasis voetbalde, maar bij APOEL Nicosia, dat 400.000 euro neertelt voor hem.

Drie jaar geleden telde Gent nog drie miljoen euro neer voor Kvilitaia, die in 2016 topschutter werd in de Georgische hoogste divisie en daarna twee seizoenen bij Rapid Wien voetbalde. In het shirt van Gent scoorde hij echter slechts zeven goals in twee seizoenen.

Afgelopen seizoen was Kvilitaia goed voor veertien competitiegoals voor Anorthosis Famagusta, hiermee eindigde hij samen met de Belg Ryan Mmaee zesde in de topschuttersstand, op vier goals van topschutter Berat Sadik (Doxa Katokopias). Het overtuigde recordkampioen APOEL, dat vorig seizoen op een teleurstellende achtste plaats eindigde, om 400.000 euro voor hem neer te tellen.

Advertentie