Besnik Hasi is de nieuwe trainer van tweevoudig Saoedisch kampioen Al-Ahli. De ex-Anderlecht-trainer komt over van reeksgenoot Al-Raed, waar hij de afgelopen drie seizoenen aan de slag was.

Hasi was afgelopen seizoen trainer van Al-Raed, waarmee hij tiende eindigde in de Saudi Professional League. Naast Arnaud Sutchuin-Djoum (ex-FC Brussels en -Anderlecht) had Hasi daar afgelopen seizoen ook Marko Marin (ex-Anderlecht) onder zijn hoede. Marin werd gehuurd van… A-Ahli, dat afgelopen seizoen overigens achtste eindigde.

De 49-jarige Hasi begon zijn trainerscarrière bij Anderlecht, waarmee hij in 2014 landskampioen werd. Na zijn vertrek uit het Astridpark in 2016 werd hij coach van Legia Warschau, maar daar hield hij het slechts 106 dagen uit. In 2017 probeerde hij het bij Olympiakos Pireaus, maar daar zong hij het… 109 dagen uit. Toen hij in 2018 aan de slag ging in Saoedi-Arabië dat de reputatie heeft een trainerskerkhof te zijn werd er opnieuw gevreesd voor een snelle exit, maar Hasi hield het uiteindelijk drie jaar uit bij Al-Raed.

Advertentie