Mondmaskers zijn het afgelopen anderhalf jaar op allerlei plaatsen een vertrouwd beeld geworden. Ook in de sport –en voetbalwereld kan je er niet langs kijken, maar een voetballer zélf met een masker op zien spelen hadden we nog niet gezien. Tot dinsdagavond. Aubrey David werkte met Trinidad en Tobago een volledige kwalificatiewedstrijd af mét mondmasker. En voor één keer zat corona er voor niks tussen.

Trinidad en Tobago-verdediger Aubrey David liep in de eerste kwalificatievoorronde van de CONCACAF Gold Cup een ernstige blessure aan de onderlip op. De 30-jarige verdediger kreeg in de wedstrijd tegen Montserrat een zware trap in het aangezicht te verduren. David werd geruime tijd langs de zijlijn verzorgd en opgelapt, om de wedstrijd alsnog te kunnen afwerken. Met succes. Trinidad en Tobago won – met een gehavende David tussen de lijnen – de partij met 6-1 en stootte door. “Heldhaftig”, werd zijn daad genoemd. “Ik heb geen moment gedacht om niet meer verder te spelen”, klonk het bij de verdediger zelf.

Waarschuwing: onderstaande foto kan voor sommigen als gevoelig worden beschouwd.

David onderging na de wedstrijd een ingreep aan de onderlip. Ter bescherming van de gevoelige blessure werkte de verdediger de eerstvolgende trainingen af met een mondmasker. Nadien werd besloten om het masker ook te dragen tijdens de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd tegen Frans-Guyana.

Geen sinecure, maar de verdediger die actief is in de Costa Ricaanse competitie hield vol en speelde zowaar de volle 90 minuten (1-1, red.) – inclusief strafschoppenreeks – met mondmasker op.          


In die strafschoppenreeks trok Trinidad en Tobago uiteindelijk aan het langste eind (8-7, red.). Dankzij die zege verzekerden David en Co zich van deelname aan de CONCACAF Gold Cup die op 10 juli in de VS van start gaat. Hopelijk voor hem tegen dan zonder mondmasker.

Advertentie