In deze rubriek zetten we Belgische (en een aantal Nederlandse) supporters van ietwat atypische buitenlandse clubs in de spotlights. Vandaag nemen we een kijkje op het derde niveau in Duitsland.

Hoe is je liefde voor Wehen Wiesbaden ontstaan?

Eigenlijk vrij toevallig. Ik zocht een team om een carrière mee aan te vatten op Football Manager en vond de naam ‘Wehen Wiesbaden’ mooi klinken. Door met dat team te spelen, werd ik wat nieuwsgierig naar hun spelers en wedstrijden en vond ik al snel samenvattingen op Youtube. Zo viel me meteen op dat ze best mooi voetbal spelen en toch ook een vrij jonge kern hebben. Ik vertelde er al snel over tegen enkele vrienden, die op hun beurt ook de wedstrijden wat begonnen te volgen. Al snel beslisten we om een truitje van de club te kopen. Het mooie aan de club is ook dat ze ambitieus zijn en hun volledige stadion aan het verbouwen zijn.

Wat maakt Wehen Wiesbaden zo speciaal?

Vooral hun mooie voetbal vind ik tof, en het lijkt me een gezellige club. Ik vind Duits voetbal hoe dan ook altijd leuk om naar te kijken. Kleine clubs volgen is voor mij altijd aangenaam, dus dit is een mooie combinatie. Ik vind het ook interessant dat ze meer en meer jonge spelers kansen geven. Een bijkomend positief punt zijn bovendien hun truitjes. Al enkele seizoenen komen ze met een mooi ontwerp voor hun thuis- en uittruitjes voor de dag.

Woonde je reeds wedstrijden van Wehen Wiesbaden bij?

Wedstrijden ben ik nog niet kunnen gaan bekijken. Dat komt vooral door de coronabeslommeringen. Ik ben wel van plan om samen met enkele vrienden eens een match te gaan bekijken wanneer de maatregelen dit weer toelaten. Het zou fantastisch zijn als deze club ooit doorstoot naar de Bundesliga!


Alle artikels in deze rubriek: De atypische voetbalfan