Valerenga bleek gisteren kansloos tegen AA Gent, maar moest het wel zonder zijn goudhaantje doen. Aron Donnum, de man met de meeste succesvolle dribbels per wedstrijd in de Noorse competitie, maakt namelijk de overstap naar Standard. Donnum tekent voor vier seizoenen en neemt het rugnummer 11 over van William Balikwisha, de broer van de speler die hij komt vervangen. Standard betaalt inclusief bonussen maximaal anderhalf miljoen euro.

De prioriteit van Standard tijdens deze zomermercato lag volgens Mbaye Leye bij een speler die het verschil kan maken op moeilijke momenten, iemand die het lef en de kunde heeft om een laag defensief blok te ontwrichten. Donnum is een technisch sterke en doelgerichte flankaanvaller met – en dat is altijd een pluspunt voor de fans van Standard – een gek kantje, zo bewijst onder meer onderstaande video.

De nu 23-jarige Aron Donnum sloot in 2016 aan bij de A-ploeg van zijn opleidingsclub Valerenga. Van maart tot juli 2018 trok de linksvoetige aanvaller even op uitleenbasis naar HamKam, één niveau lager in de Noorse voetbalpiramide. In de drie seizoenen daarna was hij telkens een absolute sterkhouder bij Valerenga: 6 doelpunten en 4 assists in 2019 (enkel Eliteserien), 8 goals en 5 laatste passes in de competitie in 2020 en dit seizoen staan de tellers na amper 10 matchen op respectievelijk 6 en 3.

Op 2 juni maakte Donnum voor het eerst zijn opwachting bij de Noorse nationale ploeg. In een oefenpartij tegen Luxemburg viel hij toen in de 64e minuut in en zag hij ene Erling Haaland in het slot van de wedstrijd het enige doelpunt van de wedstrijd scoren.

Advertentie