KVC Westerlo heeft met Mamoutou N’Diaye een oude bekende terug naar België gehaald. De 31-jarige middenvelder uit Mali tekende bij De Kemphanen een 2-jarig contract. Hij was de afgelopen weken al op proef bij de club en kon zich gedurende die periode bewijzen.

De Malinese centrale middenvelder speelde in het verleden bij AA Gent, RAEC Mons, Zulte Waregem en Antwerp. Met die laatste club promoveerde hij in 2017 naar de Jupiler Pro League. Bij de toenmalige promovendus speelde hij in de eerste competitiehelft nog acht wedstrijden mee. In januari 2018 verliet hij ons land en speelde hij daarna bij clubs in Saoedi-Arabië, Roemenië en Spanje. N’Diaye komt transfervrij over van CD Marino, een Spaanse vierdeklasser. Hij kan de jonge selectie heel wat ervaring bijbrengen aangezien hij al 65 wedstrijden speelde in de Belgische tweede klasse.

Mamoutou N’Diaye is de vierde inkomende transfer voor de Kempense club. De eerdere aanwinsten zijn Edisson Jordanov, David Jansen en Wally Fofana. Vandaag bevestigde Westerlo ook de komst van Jan Bernat en Maxime De Cuyper.

KVC Westerlo speelt op zondag 15 augustus 2021 zijn eerste wedstrijd op het veld van Excelsior Virton.

Advertentie