Maxim De Cuyper zal dit seizoen de kleuren van KVC Westerlo dragen. De 20-jarige linksback wordt voor één seizoen uitgeleend aan De Kemphanen.

De Cuyper, een jeugdproduct van Club Brugge, speelde het voorbije anderhalf jaar vijf officiële wedstrijden in het eerste elftal van blauw-zwart. Gek genoeg zat daar geen enkel optreden in de Jupiler Pro League bij: na zijn twee basisplaatsen tegen Manchester United in het seizoen 2019/20 kreeg hij vorig seizoen enkel speelminuten tegen Olsa Brakel in de Croky Cup en tegen Dinamo Kiev in de Europa League. Wel was hij vorig seizoen een vaste waarde bij Club NXT in de 1B Pro League.

Met Eduard Sobol (26) en Federico Ricca (26) zou de concurrentie op de linksachter dit seizoen sowieso loodzwaar geweest zijn voor De Cuyper. Sobol, die deze zomer na een uitleenbeurt van twee jaar definitief werd overgenomen van Sjachtar Donetsk, scoorde afgelopen weekend alvast punten door tegen Union St-Gillis het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Advertentie