Michel Vlap draagt komend seizoen het shirt van FC Twente. Anderlecht stalt de 24-jarige middenvelder voor één seizoen bij de Nederlandse club, die geen aankoopoptie bedong in het huurcontract.

Vlap maakte twee jaar geleden voor zeven miljoen euro de overstap van Heerenveen naar Anderlecht, maar daar kon hij – ondanks het feit dat hij dubbele cijfers haalde qua goals – geen indruk maken in zijn debuutseizoen. Ook na het vertrek van Franky Vercuateren, die vaak met twee controlerende middenvelders speelde – wat Vlap niet ten goede kwam –, had de Nederlander moeite om zich door te zetten in het Astridpark. In de tweede helft van vorig seizoen werd hij uitgeleend aan de Duitse eersteklasser Arminia Bielefeld, maar dat werd geen groot succes, ondanks zijn goede start met een goal en een assist tegen Bayern München.

Het is de tweede keer deze zomer dat Twente in België komt shoppen: eerder kwam de eenmalige landskampioen de Costa Ricaanse spits Manfred Ugalde al huren van Lommel SK. Ook Ricky van Wolfswinkel (FC Basel) kwam deze zomer de troepen van trainer Ron Jans versterken.

Advertentie