Union St-Gillis mag dit seizoen beschikken over Kaoru Mitoma. De 24-jarige flankaanvaller wordt door Brighton & Hove Albion FC overgenomen van Kawasaki Frontale, maar mag zijn eerste voetbalstappen in Europa dus in het Dudenpark zetten. Union bedong geen aankoopoptie.

Mitoma, die bij voorkeur als linksbuiten speelt, genoot een deel van zijn jeugdopleiding van Kawasaki Frontale en verhuisde vervolgens naar de universiteit van Tsukuba. Vervolgens keerde hij terug naar Kawasaki Frontale, waar hij in het seizoen 2020 goed was voor dertien competitie- en vijf bekergoals. Ook in het seizoen 2021 was Mitoma goed bezig, met naast twee goals in de Japanse Supercup (die Kawasaki Frontale met 3-2 won van Gamba Osaka) en acht competitiegoals ook twee doelpunten in de groepsfase van de Aziatische Champions League.

Mitoma was met zijn land onlangs actief op de olympische spelen. In de eerste groepswedstrijd tegen Mexico mocht hij tien minuten voor tijd invallen, in de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland mocht hij meespelen in de verlengingen, en in de wedstrijd om de derde plaats tegen Mexico was hij na zijn invalbeurt in de 63e minuut zelfs goed voor een goal tegen ex-Standard-doelman Guillermo Ochoa.

Advertentie