Benjamin Van Durmen zet zijn carrière verder in Roemenië. De 24-jarige middenvelder, die zes seizoenen in het eerste elftal van Royal Excel Moeskroen speelde, tekende bij de Roemeense eersteklasser FC U Craiova 1948.

Van Durmen was een kind van het huis bij Excel Moeskroen: hij speelde er enkele jaren bij de jeugd en maakte er in het seizoen 2015/16 op negentienjarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League. In zes seizoenen speelde hij 91 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij als centrale middenvelder driemaal scoorde. Door een clausule in zijn contract die bepaalde dat hij na een eventuele degradatie uit de Jupiler Pro League mocht vertrekken, verliet hij onlangs Le Cannonier.

Van Durmen komt nu dus terecht bij FC U Craiova 1948, waar hij met Samuel Asamoah, Sekou Sidibe, William Baeten en zijn ex-ploegmaat Jérémy Hughebaert enkele Belgen zal tegenkomen. Zijn trainer wordt trouwens Adrian Mutu, die als speler ooit voor 24 miljoen euro de overstap maakte van Parma naar Chelsea.

Advertentie