Yevgen Makarenko trekt de deur bij Anderlecht definitief achter zich dicht. De 30-jarige Oekraïner, die het voorbije anderhalf jaar werd uitgeleend aan KV Kortrijk, ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de Hongaarse eersteklasser MOL Fehérvár FC.

Makarenko, een jeugdproduct van Dynamo Kiev, verlaat zo na vier seizoenen de Belgische competitie. De recente EK-ganger ruilde in 2017 zijn opleidingsclub voor KV Kortrijk, dat hem een jaar later verkocht aan RSC Anderlecht. Daar kon hij zich nooit doorzetten, waarop paars-wit hem al na een half seizoen voor anderhalf jaar uitleende aan zijn ex-club Kortrijk.

Makarenko zet zijn carrière nu dus voort bij MOL Fehérvár FC, de club die van 2009 tot 2018 Videoton FC heette. De laatste speler die rechtstreeks van Anderlecht naar deze club verhuisde is Roland Juhász, de inmiddels 38-jarige Hongaarse verdediger die vorig jaar een punt achter zijn spelerscarrière zette na zeven seizoenen bij Videoton/Fehérvár. Juhász bleef er na zijn spelersafscheid aan boord als assistent-trainer.

Advertentie