Deze derde fanalyse van RAFC, u kent het concept ondertussen, focust voornamelijk op de speciale wedstrijd in Luik van afgelopen weekend. In die partij werd duidelijk dat je geen hele wedstrijd dominant moet zijn wanneer je spits de dag van zijn leven kent.

Spelen op Standard is altijd lastig. En zeker nu er terug publiek mag komen kijken. Maar de match was amper 6 minuten ver of onze technisch vaardige en snelle Deen op de linkerkant zag Bataille vrijstaan. De voormalige speler van de kustploeg bleef cool en gaf hem voor richting de aanstormende Frey, die kon scoren. 0-1 voor de Great Old.  Nadien reageerde Standard met Amallah die met een knap schot onze doelman Butez voor de eerste keer aan het werk zette, maar die laatste pakte uit met een knappe parade. De Rouches wilden zo snel mogelijk die gelijkmaker op het scorebord en zetten RAFC toch een kwartier onder druk, zonder dat dit erg grote kansen opleverde. Het tweede moment van onze Zwitser Frey kwam eraan. En weer was het Victor Fischer die erbij betrokken was. Hij kapte naar binnen en trapte naar de goal. Bodart moest lossen en de Zwitserse beer stond weer op de juiste plek om zijn tweede van de avond te maken. Twee keer los en twee keer raak! 0-2 was een mooie start. Een beetje onbegrijpelijk dat de Zwitser tweemaal moederziel alleen stond en evenveel keer geen genade met de mannen van Leye toonde.   

In de tweede helft moest Standard reageren om misschien nog een kans te maken om de match tegen dit uitgekookt Antwerp te winnen. Muleka antwoordde en het was 1-2. Heel even had ik het gevoel dat Antwerp weer een KV Mechelen-scenario zou ondergaan: 0-2 voorstaan en toch de match helemaal weggeven. Mijn vrees bleek ongegrond, want Antwerp scoorde op het juiste moment tegen de gang van het spel op dat moment in. Iets voor het uur maakte Benson een goal die terecht werd afgekeurd. Maar kort erna was het weer prijs voor onze Reds. Gerkens, een waardevolle speler, nam de bal mee, keek heel snel of de Zwitserse killer weer klaarstond en gaf hem heerlijk voor Freys voeten. De hattrick was compleet! Qua efficiëntie kon dit zeker tellen. Drie keer voor de goal en drie keer tegen de touwen. Fischer toonde ook nog ongelooflijk veel honger en bediende Frey met een heerlijk passje, Frey knalde zijn nummer 4 erg droog én fraai binnen. Michael Frey kreeg er nog geen genoeg van en scoorde zijn vijfde van de dag. Een kwartier voor het einde van de 90 minuten kreeg hij een applausvervanging van zijn coach en kreeg hij ook het nodige applaus van de Standard-fans. Standard gaf niet af en in minuut 77 maakte het er 2-5 van. Nadien ging het voor de 3-5. Butez had nog twee knappe reddingen in huis en Bataille haalde nog een bal voor de lijn weg.

Antwerp liet in het laatste kwartier in de reguliere speeltijd Standard te veel komen. We pakten te veel gele kaarten. Dat waren de enige minpunten van deze verdiende zege, ondanks dat Standard stevig weerwerk bood en de aanvallende statistieken aan zijn zijde had. Onze nieuwe Zwitserse spits toonde heel duidelijk zijn fraaie kwaliteiten! Hij is een harde werker, staat altijd op de juiste plaats en aarzelt geen seconde als hij vrijuit naar de goal kan trappen. Verder heb je met jongens als Fischer en Bataille spelers die de nodige voetbalkwaliteiten bezitten en altijd vooruit willen voetballen. Victor Fischer is een speler die het spel enorm goed leest, weet wanneer hij een pass kan geven. Hij bezit de nodige technische voetbalbagage en is erg belangrijk voor de snelle aanvallende acties, zowel opbouwend als op de counter. Yusuf en Balikwisha hebben nog wat spelritme nodig. Geef Eggestein en Vines ook genoeg tijd om zich in onze ploeg te integreren. Bjorn Engels en Faris Haroun komen er ook nog aan. Maar de mayonaise is aan het pakken. Op dezelfde manier Charleroi bekampen is de boodschap! Paniek is nooit nodig. Het komt wel snor met de Great Old. Match per match blijven we hard verder werken aan ons systeem om zoveel mogelijk matchen te proberen winnen. We genieten na van onze killer Frey. Hij zit al aan 6 goals, bijna aan de helft van de goals die hij voor Waasland-Beveren maakte. Almost Frey–day….

Advertentie