Thomas Ephestion blijft nog een jaar langer bij RWDM. De 26-jarige Fransman, die tijdens de tweede helft van vorig seizoen door KVC Westerlo werd uitgeleend aan RWDM, wordt nog een extra seizoen gestald in het Edmond Machtensstadion.

Westerlo haalde Thomas Ephestion in juni 2020 naar ons land, maar dat werd geen groot succes: na een basisplaats tegen RWDM en vier invalbeurten, waaronder in de bekerwedstrijd tegen RC Hades, werd Ephestion in januari 2021 naar de C-kern gestuurd. Uitgerekend RWDM bracht de verlossing en huurde de Fransman, die in 2019 zijn interlanddebuut maakte voor Martinique, voor de rest van het seizoen van het seizoen van de Kempenaars.

In het Edmond Machtensstadion was hij in tien wedstrijden goed voor één doelpunt: op de 22e speeldag wiste hij tegen KMSK Deinze het openingsdoelpunt van Alessio Staelens uit, amper één minuut nadat hij inviel voor Leonardo Rocha. Komend seizoen moet hij het vertrek van Rocha, die terugkeerde naar zijn moederclub Eupen, zien op te vangen. Met Ivann Botella en Alexis Gonçalves Pereira haalde RWDM deze zomer ook nog twee andere centrumspitsen uit de Franse lagere divisies.

Advertentie