Een goede back-up op het middenveld die het op termijn tot de basis kan schoppen: daar was Standard nog naar op zoek tijdens deze zomermercato. Eden Shamir werd gewogen en ondanks zijn goede mentaliteit te licht bevonden en vertrekt op uitleenbasis (met aankoopoptie van iets meer dan één miljoen euro) naar Maccabi Tel Aviv, Glody Likonza komt op zijn beurt naar Luik. De Congolees, een goede vriend van Standard-spits Jackson Muleka, maakt de overstap van TP Mazembe.

Met 23 lentes lijkt Likonza in vergelijking met andere grote talenten die al snel naar Europa trekken een laatbloeier, maar eigenlijk kon hij de grote stap vorige zomer al gezet hebben. Hij had toen een akkoord met Saint-Etienne, maar een kruisbandblessure gooide roet in het eten. Likonza werd in ons land geopereerd en komt nu dus effectief in België voetballen.

De snelle (aanvallende) middenvelder was de voorbije seizoenen een echte sterkhouder bij Mazembe en liet zich ook opmerken in de Afrikaanse Champions League. In Luik zet hij, mits hij weet te overtuigen tijdens een korte testperiode, zijn handtekening onder een verbintenis voor vier seizoenen.

Advertentie