Franck Berrier (37) is overleden. De voormalige speler van onder andere Zulte Waregem, Standard en KV Oostende overleed ten gevolge van een hartstilstand tijdens een padelwedstrijd in de buurt van Oostende.

Berrier begon zijn carrière in zijn thuisland Frankrijk, maar was sinds 2008 onafgebroken aan de slag in onze competitie. In 2008 haalde Zulte Waregem hem naar ons land. Na twee seizoenen versierde hij een transfer naar Standard, maar daar brak hij niet door, waarop hij in januari 2012 terugkeerde naar Zulte Waregem.

In de zomer van 2013 liet hij echter weten dat hij wilde vertrekken omdat hij een gebrek aan respect voelde, waarop Essevee hem uitleende aan toenmalig neo-eersteklasser KV Oostende. Daar zou hij uiteindelijk meer wedstrijden spelen dan in zijn twee periodes aan de Gaverbeek: 155 om precies te zijn, inclusief de verloren bekerfinale in 2017. In het seizoen 2018/19 droeg hij nog even het shirt van KV Mechelen, waar hij om medische redenen uiteindelijk geen enkele officiële wedstrijd speelde. Toen ontdekt werd dat de pompcapaciteit van zijn hartspier was verminderd, zette Berrier in januari 2019 noodgedwongen een punt achter zijn spelerscarrière. De Fransman kon er echer aan de slag blijven als scout.

In maart 2020 keerde hij echter kort terug naar KV Oostende, waar hij… één wedstrijd de assistent van Adnan Čustović was. Na de 2-4-nederlaag tegen KRC Genk op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie werd de competitie immers stopgezet vanwege de coronapandemie, en bij de herneming van de competitie werd er met de komst van Alexander Blessin en de Pacific Media Group koos KVO voor een compleet nieuwe koers.

Advertentie