Standard anticipeert op het vertrek van Selim Amallah, of dat nu deze zomer nog of later een feit wordt, en neemt creatieve middenvelder Hamza Rafia op uitleenbasis maar met een aankoopoptie over van Juventus. De 22-jarige Tunesiër, die zijn jeugdopleiding in Frankrijk genoot, hield er bij de A-ploeg van de Italiaanse grootmacht een doelpunten/wedstrijden-ratio van 100% op na.

In januari kwam Hamza Rafia een eerste en ook laatste maal in actie voor Juventus: in de achtste finale van de beker schoot hij zijn ploeg in de verlengingen naar de volgende ronde. De international van Tunesië verzamelde zijn speelminuten vooral bij Juventus U23 in de Serie C. Na zo’n 10 jaar als jeugdspeler van Olympique Lyon kwam hij in 2019 bij de Italiaanse recordkampioen terecht.

De Tunesische aanvallende middenvelder tekent een contract op huurbasis in Luik. Zijn contract in Turijn liep normaal gezien op het einde van dit seizoen af, maar Juventus heeft er alvorens hem naar Standard te sturen een jaartje aan toegevoegd via een gelichte optie. Standard heeft wel een aankoopoptie in de deal kunnen opnemen. Dat geldt ook voor de transfer van jonge Belg Daouda Peeters, die binnenkort voorgesteld zal worden. De verdedigende middenvelder zet dus net dezelfde stap als Rafia.

Eind juli moest de hele selectie van Juventus in quarantaine omwille van een coronabesmetting van Rafia. Dat is hoogstwaarschijnlijk niet de reden van zijn vertrek nu, maar Standard heeft er alleszins een interessante nieuwe pion bij.

Advertentie