Standard huurt linksback Niels Nkounkou, een 20-jarige Fransman met roots in Congo-Brazzaville, voor één seizoen van Everton. De transfer sleepte een tijdje aan, want Everton wou Nkounkou eigenlijk gewoon bij de selectie houden en zag niets in een huurperiode met aankoopoptie. Nkounkou zelf, die dit seizoen al in actie kwam in de EFL Cup, wil vooral meer speelminuten vergaren en drong zelf aan op een uitleenbeurt.

Everton plukte Nkounkou vorig seizoen weg bij het tweede elftal van Olympique Marseille. Tot 2017 had de krachtige flankverdediger zijn jeugdopleiding doorlopen bij Stade Brest. Afgelopen seizoen kwam hij vooral in actie in de twee Engelse bekertoernooien. In de Premier League liet hij één basisplaats en één invalbeurt noteren. Op de Olympische Spelen mocht hij opdraven in een van de drie groepswedstrijden, tegen Zuid-Afrika in de enige partij die gewonnen werd (4-3) door Frankrijk.

Nkounkou komt voor één seizoen over op huurbasis zonder aankoopoptie en moet de concurrentie aangaan met zijn landgenoot Nicolas Gavory, die goed aan het seizoen was begonnen maar op bezoek bij Union wat steken liet vallen.

Advertentie